IELTS Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!

Özellikle IELTS sınavı hakkında bilgi edinmek isteyenler için “IELTS nedir? Kimler neden IELTS’e katılır?” gibi daha pek çok sorunun yanıtını sizler için verdik. Gelin, hep birlikte göz atalım:

IELTS Nedir? Neden IELTS’e Katılmalıyız?

IELTS (International English Language Testing System), uluslararası geçerliliği olan bir İngilizce dil yeterlilik sınavıdır. Bu sınav, dünya genelinde eğitim ve göçmenlik amaçları için yaygın olarak kabul edilir. IELTS, dört beceriyi (dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini) değerlendirerek kişinin İngilizce dil becerisini ölçer.

Kimler Neden IELTS’e Katılır?

IELTS’e katılanlar genellikle yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler, göçmenlik başvurusu yapacaklar, uluslararası bir iş bulmak isteyen profesyoneller veya akademik çalışmalarını göstermek isteyen araştırmacılar olabilir.

IELTS’te Neler Sorulur?

IELTS sınavı, dinleme ve okuma bölümlerinde çoktan seçmeli sorular içerir. Yazma bölümünde ise adaylardan grafik analizi yapma, bir konuda görüş belirtme veya bir konuda makale yazma gibi çeşitli görevler tamamlamaları istenebilir. Konuşma bölümünde ise adaylar birebir mülakat yaparlar.

IELTS’ten Kaç Almak Gerekir?

IELTS skorları genellikle 0 ile 9 arasında değerlendirilir. Kabul edilme gereksinimleri kurumdan kuruma ve başvuru yapılan programa göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir üniversite genellikle 6.0 veya 6.5 gibi bir puan isteyebilir.

IELTS mi TOEFL mü?

IELTS ve TOEFL (Test of English as a Foreign Language) her ikisi de İngilizce dil yeterliliğini ölçen sınavlardır. IELTS genellikle Avustralya, Birleşik Krallık ve Avrupa’da tercih edilirken, TOEFL daha çok Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki kurumlar tarafından kabul edilir. IELTS, genel olarak konuşma pratiği üzerine odaklanırken, TOEFL yazma ve okuma becerilerini ölçmede daha ağırlıklıdır.

BONUS: IELTS’e Nasıl Hazırlanırım?

IELTS’e hazırlanmak için öncelikle temel düzeyde hazırlanmış HEDİYE İngilizce seviye belirleme sınavımıza katılmalısınız. Ardından deneyimli akademik kadromuzun öğretmenliğinde size özel başlatılacak programla siz de hedeflediğiniz skora ulaşacaksınız. HEDİYE İngilizce seviye belirleme sınavına katılmak için tıklayın!

Bize Ulaşın:

Bize WhatsApp üzerinden veya aşağıdakı formu doldurarak ulaşabilirsiniz.

Lütfen gördüğünüzü yazın:

IELTS Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!